Тайната падна! Ето как се правят най-сочните и хрупкави кюфтета

Тайната падна! Ето как се правят най-сочните и хрупкави кюфтета. Какво прави домашните кюфтета сочни и хрупкави?

Една съставка е задължителна, ако искате да си оближете пръстите. Какво трябва да направите?

Изберете хубава, качествена кайма, като най-добре е сами да си смелите месото.

След като каймата е готова, към нея се добавят лук и черен пипер на вкус.

Не забравяйте, че лукът е нужен, защото ще придаде сочност на кюфтета.

Но тайната съставка, която ще направи кюфтетата уникално вкусни и пухкави, е обикновената газирана вода.

Достатъчно е да използвате половин чаша за 1 килограм кайма.

Оставете каймата настрана за 2 часа.

След това добавете сол на вкус, разбъркайте добре и  оформете кюфтетата, след което ги изпържете.

Ще се очаровате от резултата!

Вижте още:

- реклама -