Тайната падна! Ето как се правят най-сочните и хрупкави кюфтета. Какво прави домашните кюфтета сочни и хрупкави?
Една съставка е задължителна, ако искате да си оближете пръстите. Какво трябва да направите?
Изберете хубава, качествена кайма, като най-добре е сами да си смелите месото.
След като каймата е готова, към нея се добавят лук и черен пипер на вкус.
Не забравяйте, че лукът е нужен, защото ще придаде сочност на кюфтета.
Но тайната съставка, която ще направи кюфтетата уникално вкусни и пухкави, е обикновената газирана вода.
Достатъчно е да използвате половин чаша за 1 килограм кайма.
Оставете каймата настрана за 2 часа.
След това добавете сол на вкус, разбъркайте добре и оформете кюфтетата, след което ги изпържете.
Ще се очаровате от резултата!
Вижте още:
- Вкусна закуска: Чуден тутманик със сирене (Рецептата) – Flashnews
- Постни сарми и пълнени чушки трябват на трапезата за Бъдни вечер (Бърза рецепта) – Flashnews
- На Никулден: Апетитна риба на фурна със сини сливи (Рецепта) – Flashnews
- Тайната рецепта за палачинки на фурна – Flashnews
- Хит закуска: Баница с майонеза (Рецептата) – Flashnews
- Да се разхладим в жегата със супа! (4 уникални рецепти) – Flashnews
- Еликсир на здравето лекува 14 болести (Вижте кой е той + Рецепти) – Flashnews
- Късна закуска: Как да приготвим Ватрушки (Рецептата) – Flashnews