Тайбе Юсеин
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Тайбе Юсеин спечели третия медал за България в Токио

Тайбе Юсеин спечели трети медал за България на Олимпийските игри в Токио. Тя победи рускинята Любов Овчарова с технически туш (10:0 точки) в мача за бронз в категория до 62 кг на турнира по борба.

Българката улови крака на Овчарова 32 секунди след началото и 24 по-късно тя вече я беше приключила. Така двубоят точно след 56 секунди по часовник.

Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Предишните два медала за България на Олимпийските игри също бяха донесени от жени. Антоанета Костадинова взе среброто на 10 метра пистолет. Стойка Кръстева пък е на финал в турнира по бокс в категория до 51 килограма.

„Много съм щастлива и все още не мога да осъзная какво постигнах. Надявам се, че като се прибера в България ще усетя това, което направих. Нямах право на пропуск. В момента не ме яд за златния медал – направих всичко, което можех срещу японката. Щастлива съм, че днес успях да покажа това, което мога“, каза Тайбе Юсеин пред БНТ.

„Горд съм след всичко, което ѝ се случи, че успя да се събере. Много съм щастлив, че успя да си извоюва нейното. Всички усилия си заслужават. Когато се стигне до тази усмивка и тази радост всичко си заслужава. Искам да ѝ пожелая да продължи да се труди и да бъде щастлива. И не само на нея, на всички момичета от отбора. На всички ще им дойде времето“, заяви треньорът на националките Петър Касабов.

Тайбе Юсеин.Петър Касабов
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
- реклама -