Татяна Лолова

Тъга, печал и суперлативи след загубата на Татяна Лолова

„Татяна Лолова беше дарена с талант, великодушие, мъдрост и доброта, които не спря щедро да раздава. Преобразяваше сцената с такава удивителна енергия, която  актьорите и публиката завинаги ще свързват с истинската магия на голямото изкуство“.

Това заявява президентът Румен Радев в съболезнованията си към семейството, колегите и близките на легендарната българска актриса Татяна Лолова..

 

Румен Радев подчертава, че обичаната от всички българи актриса е откликвала с изключителна отдаденост на благородни каузи, успявала е  да погали всяко сърце с най-добрата усмивка и дума, да стопи тъгата и да вдъхне нова надежда и сили.

„Татяна Лолова е незаменима епоха в българския театър и кино, завинаги ще е ярка духовна светлина в националната ни култура и памет“, отбелязва държавният глава в писмото си до опечалените.

„Сърцето отказва да повярва в това, което дори умът трудно може да осмисли – загубихме неотразимата и неповторимата Татяна Лолова, която успяваше понякога само с един жест да прогони зимата от лицата и душите ни!“

Това написа в профила си във Фейсбук министърът на културата Боил Банов във връзка с кончината на голямата ни актриса Татяна Лолова.

„Надарена с очарование, харизма, блестящ талант и човешка непосредственост, непреодолим младежки глад за всичко ново и дълбока вярност към истинските неща от живота – всичко това я прави неподвластна на времето“, пише още той и завършва с думите: „Духът й ще продължава да живее на сцената! Дълбок поклон!“

„Татяна Лолова отлетя в безсмъртната небесна трупа на талантите. Скърбя дълбоко за тази великолепна актриса с невероятна дарба. Бяхме близки приятели. Нейният безграничен талант пълнеше душите ни и озаряваше живота ни. За мен тя беше кумир, тя беше жена с голямо сърце и изключителна дарба“.

Това казва председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов.

 

Да, Татяна Лолова не е звезда, а слънце. Слънце от смях, ранимо сърце пълно с обич, която раздаваше щедро.

Това написа в социалната мрежа столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„Благодарна съм за честта да я познавам! Поклон и аплодисменти за смеха и вярата в доброто, които оставя след себе си“, пише още Фандъкова и завършва с красив цитат от самата нея: „Не можеш сам да седиш и да се обичаш. Обичат се две насрещни същества“.

„Татяна Лолова беше един много очакван човек. Канен и очакван. И когато няма кого да очакваш по този начин, зейва една празнина“.

Това заяви за БГНЕС журналистът Георги Тошев по повод на кончината на голямата актриса.

Георги Тошев беше много близък с нея. Той беше редактор на книгата й „Дневници & Делници“.

„Таня беше от рядко щедрите хора, които познавам. Тя бе и от малкото достойните творци, които преминаха по пътя си без да правят компромиси и то в различни епохи, които са живели“, заяви Тошев.

„За значението на Татяна Лолова няма какво да говоря. Най-големият комплимент, който тя получи приживе, бяха аплодисментите на публиката и тази наистина всенародна любов. Много малко хора в българския културен живот могат да се радват на такава всенародна любов. Любовта, която имаше Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев, любовта, която имаше Таня“, каза журналистът.

Той посочи, че до последно са имали съвместни проекти с Татяна Лолова. На 27 март, ако не беше пандемията от коронавирус и локдауна, те са щели да присъстват на Чудомировите празници.

Тъга и печал изразяват и стотици хора в социалните мрежи.

Екипът на Flashnews изразява най-искрените си съболезнования на семейството и близките на Татяна Лолова. Поклон!

 

- реклама -