Man Enjoying the Beach at Sunset

Сянката на морето – златна! Само на един плаж 3,60 лв. за чадър и два шезлонга

Сянката на морето – златна! Само на един плаж 3,60 лв. за чадър и два шезлонга. Летният туристически сезон тази година ще бъде открит символично на 11 юни в к.к. „Златни пясъци“ от министъра на туризма Христо Проданов.

Въпреки това всеки курорт сам решава

кога да открие активния си сезон. Към настоящия момент по много от морските плажове тече усилена подготовка и поставяне на чадъри и шезлонги от концесионерите.

Миналото лято заради пандемията Министерството на туризма намали концесионните такси и наемите с до 50%, пропорционално на отстъпката от цената на чадърите и шезлонгите за летовници. Сега обаче такава мярка срещу COVID-19 не се предвижда.

На плажовете „Смокиня“ и „Каваци“ тази

година туристите ще заплащат 6 лв. за чадър и 7 лв. за наем на шезлонг. В Крайморие чадърите тази година са на цени 8 лв., а шезлонгите 6 лв.

Край на безплатните чадъри и шезлонги на бургаския плаж. На северния плаж в Бургас чадърите и шезлонгите са на доста по-ниски цени. Чадърът и шезлонгът са по 1,20 лв., а пакетът от два шезлонга и чадър е 3,60 лв. Въпреки въвеждане на такса за плажните принадлежности тази година, цените на плажа в Бургас остават символични.

Цените на различните плажове в Слънчев бряг

са с леки разлики. На Северния плаж почиващите ще платят по 9 лв. за шезлонг и чадър, а на Централния и Южния цените са по 10 лв. за същите артикули.

Летовниците в Обзор тази година също ще имат избор между два плажа на различни цени. На Централния плаж чадърите и шезлонгите са по 7 лв., а на Обзор-Юг по 3 лв., съобщава кореспондент на bTV.

Това, че един концесионер е спечелил дадена концесия с цена по договор не значи, че той ще сложи тавана. Например, ако един концесионен договор определя цена от 10 лв. за чадър и 10 лв. на шезлонг, той може да бъде коригиран по желание на концесионера и да бъдат събирани по-ниски такси.

- реклама -