Вайбър

Свиждане онлайн: Лекари в Бургас показват през Вайбър недоносените бебета на родителите им

Родителите на недоносените бебета, родени в УМБАЛ Бургас, вече могат да ги видят чрез видеовръзка по Вайбър. Персоналът на Отделението по неонатология прави всичко възможно в трудния момент, за да осигури комфорта на родителите, разделени от децата си.

Заради извънредното положение свижданията в болницата са забранени, а недоносените бебета остават в отделението много дълго време без своите майки, докато се стабилизират и могат да бъдат изписани.

В нормална обстановка родителите могат да идват да ги виждат всеки ден, включително да прекарват и повече време с тях в обособената Семейна стая, но сега това е забранено.
„Мъчно ни е за родителите, поставяме се на тяхно място и се опитваме да им вдъхнем кураж и да им дадем възможност да видят децата си, макар и дистанционно“, споделиха работещите в отделението и уточниха, че видеосвижданията не са за всички, а са само за тези бебета, които се намират в интензивния сектор, а майките им отдавна са изписани от болницата.
Персоналът се свързва с родителите по Вайбър и чрез видеовръзка дава възможност те да видят своите бебета. Видео свижданията ще продължат до момента, в който ситуацията се подобри и свижданията в болницата бъдат разрешени отново.
- реклама -