Свитолина

Свитолина обърна Стивънс и триумфира в Сингапур

Елина Свитолина спечели най-голямата титла в своята кариера. Тя победи Слоун Стивънс с 3-6, 6-2, 6-2 за 2 часа и 23 минути във финалите на WTA в Сингапур. След като отпадна в груповата фаза при дебютното си участие миналата година, сега украинката спечели всичките си пет двубоя. 24-годишната тенисистка завършва годината с четири титли – тя триумфира още в Бризбън, Дубай и Рим.

Силно начало за американката

Двубоят започна по-добре за американката, която проби подаването на украинката и поведе с 3-0. Въпреки че опита да се завърне в откриващата част, Свитолина преклони глава пред Стивънс в първия сет.

Свитолина

Свитолина обръща мача

Украинката обаче в никакъв случай не се беше предала и на свой ред поведе с 3-1. Стивънс върна пробива в следващия гейм, но след това американката допусна нов пробив. Оттам тя така и не успя да намери сили и съперничката ѝ с лекота взе втория сет.

В третата част Свитолина отново поведе рано с пробив. И пак като във втория сет Стивънс го върна, но допусна веднага нов такъв. Ключово за успеха се оказа количеството непредизвикани грешки – 18 за Стивънс и само 6 за шампионката от Украйна.

Свитолина

- реклама -