Тетевен

Свиреп убиец избяга от правосъдие, въпреки присъдата от 18 г. затвор

Обявиха за общодържавно издирване осъденият на 18 г. затвор за жестоко убийство Динко Вълчев. Това стана ясно след заседание в Апелативния съд в Бургас, на което Динко не се яви, въпреки че делото е по негова жалба срещу присъдата на Бургаския окръжен съд.

Състав на Бургаския апелативен съд разгледа по реда на задочното производство делото за смъртта на 47-годишния  Бехчет Исмаил и го обяви за решаване.

На първа инстанция 50-годишният овчар Динко Вълчев е признат за виновен за това, че на 20 март 2015 г. в местността „Перчемлията“, в землището на бургаското село Изворище, умишлено е убил търговеца на животни от Айтос Бехчет Исмаил.  След като го убил, овчарят запалил клада в стопанството си и изгорил трупа на Бехчет. После разпръснал пепелта с човешките останки на сметище край Бургас. Двамата се скарали след спор за продажба на животни.

На 16  юни 2020 г. окръжният съд в Бургас наложи присъда от 18 г. затвор при  първоначален „строг режим“ за Вълчев, както и да заплати и по 150 000 лв. кръвнина на съпругата на Бехчет и двете им деца. Тогава съдът му определи мярка за неотклонение парична гаранция от 1000 лв. и забрана за напуска страната.

Прокуратурата обаче внася протест и месец по-късно Апелативният съд постановява най-тежката мярка „задържане под стража“. В това време обаче овчарят изчезва, а когато служители на Съдебна охрана отиват да го приберат от посочения адрес, не го намират.

- реклама -