Свидетели заковаха Семерджиев и Симона пред Темида (Шокиращи показания)

Уволнената от Министерство на вътрешните работи полицайка

се е возила в „Ауди Q7” заедно с брокерката Магдалена Иванова, която направи скандалните разкрития пред Софийския градски съд и подробно описа ситуацията от юли миналата година. Тя си спомни, че били двете със Симона Радева в колата на Семерджиев. Това било към 18:30 часа. Докато чакали в задръстване, Семерджиев решил да изпревари всички коли. Тръгнал внезапно, само че закачил друга кола, описа Иванова.

„Нашата кола удари другата. Разбра се че има удар,

само че не спряхме да проверим. Караше Семерджиев. Той разбра след това за удара. Познаваме се от доста години, имаме общи познати. Познавам и Симона Радева. През цялото време бяхме тримата и тя беше в колата. Не знаех какво работи Симона. Тя не и слизала от колата по време на огледите“, свидетелства брокерката.

Младата Яница Стефанова, която дойде

със скандално напомпани джуки в съдебната зала също свидетелства, че Симона Радава всеки ден е била в компанията на Семерджиев. Тя обясни, че двамата били изключително близки приятели и имали освен лични и бизнес отношения. Яница се срещала със Семерджиев на автомивката му. Возила се в джипа му му. Призна още, че се срещала със Симона и двете излизали по заведения и се напивали.

Приятелката на Семерджиев, Ева Йорданова

заяви пред съда, че никога не го е виждала да употребява наркотици. Делото за катастрофата, причинена от Георги Семерджиев на бул. „Черни връх“, в която загинаха две млади жени, продължи и днес с разпит на още свидетели.

По думите на Йорданова, тя и Семерджиев

са били гаджета повече от две години. Винаги си е карал нормално, никога не е бил агресивен, каза още тя. Съдът припомни, че при първите си показания Йорданова е казала, че знае, че приятелят ѝ взима кокаин, но на днешното дело тя обясни, че не си спомня.

Свидетел по делото днес беше и Магдалена Иванова. Пред съда тя разказа, че заедно със Семерджиев и бившата полицайка Симона Радева са обикаляли с автомобила му по-рано в същия ден на катастрофата, когато

Семерджиев е ожулил друга кола,

докато са чакали на червен светофар. Той не е спрял, за да провери състоянието на автомобила, а за случилото се е разбрал по-късно, разказа още Иванова.

Свидетел по делото беше и Георги Маринов – собственик на ожуления автомобил. Пред съда Маринов разказа, че в деня на катастрофата се е прибирал от работа, когато колата му е била ударена от ляво.

По думите му, той не е успял да види водача

на автомобила, заради затъмнените стъкла, но е видял силуети на двама души и че автомобилът е с чуждестранна регистрация. Свидетелят е имал и работещ видеорегистратор по време на произшествието, но е отказал да представи записа пред полицията, стана известно по време на разпита.

Разпитани бяха още Георги Стефанов,

собственикът на сервиза, в който Семерджиев редовно е ремонтирал автомобилите си, както и неговия работник Пламен Киров. Стефанов разказа, че в деня на катастрофата Семерджиев е докарал автомобила за обслужване. И двамата разпитани отрекоха да са видели външни щети по автомобила, а Киров разказа, че е сменял накладките на

автомобила на Семерджиев един-два пъти месечно.

Делото ще продължи с разпит на непризовани и неявили се свидетели на 6 март от 13:00 ч.

Георги Семерджиев е подсъдим за катастрофата от 5 юли миналата година, на бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени (на 22 и 26 години). Мъжът е подсъдим за пет престъпления, сред които за шофиране с фалшива шофьорска книжка и неистински регистрационни номера и други. Прокуратурата обяви, че той е шофирал след употреба на наркотици. Семерджиев се намира в ареста от няколко месеца.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено