Кристиан Николов
сн. БГНЕС

Свидетели отхвърлят твърдението, че Кристиан Николов се е опитал да помогне на Милен Цветков

Подсъдимият за катастрофата, при която загина Милен Цветков не е помагал на пострадалия журналист. Това казаха пред съда четирима от очевидците.

Спътниците на подсъдимия Кристиан Николов също не са се насочили към автомобила на Цветков. По думите им, той е излязъл сам от колата, но други хора са го придружили до тротоара на кръстовището.

Жената, подала сигнал на телефон 112 минути след тежката катастрофа беше сред първите разпитани в продължаващия в Софийския градски съд процес. Тя чакала с автомобила си на червен светофар, когато чува силния удар. Свидетелката е дала и първоначалната информация за поведението на хората в двете коли, видяла е как Николов и спътниците му слизат от колата, после се връщат да търсят нещо и пак излизат, като каза, че поведението им я е изненадало.

Това опровергава твърденията на годеницата на Кристиан – Симона, която също е била в джипа по време на катастрофата.

Преди дни в съдебна зала тя разказа, че след удара, излезли от колата и видяла, че Кристиан помага. Според разказа ѝ, той си свалил едната обувка и я подложил под главата на Милен Цветков, правил му изкуствено дишане, и се опитал да му извади езика.

Милен Цветков

Навръх Великден 2020 година джипът, управляван от Кристиан Николов, с висока скорост – 99 км/ч в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, разследващите установиха, че 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на три различни вида наркотични вещества – амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин.

Адвокатите на обвиняемия лансират версията, че той е бил дрогиран без да знае.

- реклама -