радикален ислям

Свидетел по делото за радикален ислям се яви в съда с маска на лицето

Един от свидетелите по делото за проповядване на радикален ислям в Пазарджик, се яви на днешното заседание с лице, скрито зад маска. Петър Тончев, който свидетелства за втори път обясни пред магистратите, че не желае да бъде сниман от медиите и лицето му да бъде публично.

Попада под ударите на закона

Тончев обаче се оказа в нарушаване на наредбата за обществения ред, приета от общинския съвет на Пазарджик заради бурките. Според нея на лицата, които ходят с дрехи, или аксесоари, които скриват лицата им се налага глоба.

Това стана повод за протести от страна на 14-те обвиняеми и техните близки. Те възроптаха, защото за жените им санкцията се налага незабавно, ако се появят на обществени места забулени.

4679216

Изведоха свидетеля с полиция

В показанията си, Петър Тончев, който пред магистратите остана само с превръзка около очите за пореден път разказа, как е виждал знамето на „Ислямска държава“ в къщата на един от обвиняемите. В профилите във Фейсбук на някой от тях пък срещал клипчета с насилие и проповядване на джихад.

След като свидетелства, мъжът бе изведен от района на съдебната палата в Пазарджик от полицията, като отново си сложи маската на лицето. Така до прояви на насилие не се стигна, въпреки че имаше опити за провокации.

Адвокатът на Ахмед Муса за пореден път внесе искане за освобождаването му под гаранция, като съда ще обяви решението си до дни.

- реклама -