линейки

Свидетел на катастрофата: Линейките дойдоха 55 минути след първите сигнали до тел.112

Линейките пристигнаха 55 минути след първите обаждания на тел. 112. Това заяви по телефона свидетелката Теодора Войнова на катастрофата в Искърското дефиле пред „Канал 3“.

Жената заяви, че тя е минала през мястото на инцидента буквално секунди след инцидента. Всички хора, които са пътували по пътя в този момент са започнали да подават сигнали на спешния телефон, но по думите на свидетелката са се сблъсквали с некомпетентни оператори на тел. 112, които не са упътили добре линейките. И не са знаели къде се намира Искърското дефиле.

„Те пътуваха към Своге, не им беше обяснено как точно да стигнат до мястото и това ги забави допълнително“, разказа още жената.

След идването си полицията е забранила на хората да помагат на пострадалите

„Ако всеки от нас беше качил в колата си по един пострадал можеше да няма толкова жертви. Когато дойдоха полицаите забраниха да се слиза до долу, не даваха да се стига до жертвите“, обясни тя. Също така жената твърди, че автобуса не е горял.

По думите й малко след инцидента е започнал да вали проливен дъжд, имало е хора, които са лежали в локви. „Започнаха да ги покриват с найлони, с палта…“, завърши разказа си свидетелката.

- реклама -