лека атлетика, зала
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Световното по лека атлетика в зала е преместено през 2023-а

Световното първенство по лека атлетика на закрито беше отложено за март 2023-а. То трябва да се проведе в китайския град Нандзин. Това е трето отлагане на Световното заради пандемията от коронавирус. Първоначалното събитието беше планирано за тази година. После беше изместено за март 2021-а.

„Поддържахме постоянна връзка с организационния комитет и Китайската лекоатлетическа асоциация, за да обсъдим вариантите за провеждане на първенството. През последните две седмици говорихме постоянно. Но предвид настоящата глобална обстановка, все още има значителна несигурност. Трябва да уважим политиката на превенция на страната домакин. Освен това има огромен риск да съберем голяма група хора от цял свят. Сезонът на закрито свършва в края на март и не можем да намерим нови дати“, споделиха от Световната атлетика в свое изявление.

Световното първенство в зала се провежда на всеки две години. Последното беше в Бирмингам през 2018-а. Така следващото ще бъде в Белград през 2022-а. А година по-късно ще е и това в Нандзин.

- реклама -