Световно известният диджей Avicii почина на 28 години

Шведският диджей Avicii е починал в Оман на 28-годишна възраст.

Това съобщи негов официален представител в изявление.

„С дълбока скръб ние обявяваме загубата на Тим Берглинг, известен също като Avicii.
Семейството е опустошено и ние искаме всички да зачитат правото на неприкосновеност на личния живот в този труден момент. Няма да бъдат дадени други изявления.“

Концерт на Avicii

Един от най-известните и високоплатени диджеи в света изигра основна роля за масовото популяризиране на електронната денс музика в последните години с хитове като Levels, Wake Me Up, Hey Brother, и Waiting For Love.

Avicii

Преди две години той неочаквано служи край на турнетата и концертите си и насочи усилията си в друга посока. Тогава Avicii каза: „Една част от мен никога не може да каже никога, може да се върна … но няма да се върна веднага“.

Avicii

Avicii е сътрудничил на изпълнители като Мадона и Колдплей. В последния си пост в Интаграм е отпреди малко повече от 2 седмици,  от Калифорния. Той има къща на Холивуд хилс.

??It’s always sunny in California??

Публикация, споделена от Avicii (@avicii) на

Тим Берглинг е роден на 8 септември 1989 г. в Стокхолм. Той започва кариерата си, като направи ремикс на музикалната тема от видеоиграта Lazy Jones, a по-късно записва собствената си песен „Lazy Lace“, която скоро била пусната от Strike Recordings.

В музиката му са повлияли особено Laidback Luke, Steve Angello, Tocadisco, Daft Punk, Ерик Придз и Axwell. Печели наградата на програмата на Пита Тонга Fast Trax, Авичи получил много предложения и през април 2008 година пуснал песента „Manman“ с лейбъла на Тонга Bedroom Bedlam. През май същата година той подписал договор с At Night Managmenet и Vicious grooves.

Списание „Форбс“ през 2013 г. го определи като един от десетте най-високо платени диджеи на света с годишни приходи от над 20 милиона щатски долара.

На 29 март 2016 г. Avicii обяви край на публичните си изяви и турнета.

- реклама -