Световният шампион по шахмат Веселин Топалов подкрепи Весела Лечева

„Държавата е длъжник на децата в областта на спорта“

Това заяви водачът на листата на коалиция „БСП за България“ във Велико Търново Весела Лечева

Тя откри на шахматния турнир за деца с основен организатор фондация „Веселин Топалов“. С ръкопляскания децата участници в турнира и техните родители посрещнаха българския гросмайстор и световен шампион по шахмат Веселин Топалов. Той пристигна във Велико Търново, за да бъде специален участник в турнира.

„С успехите си гросмайстор Топалов е кумир за всеки начинаещ шахматист, а децата и младите хора имат нужда от кумири, за да ги следват“, заяви Весела Лечева.

„Тук съм, за да подкрепя Весела Лечева в предизборната кампания. Защото тя е човекът, който разбира най-много от спорт. И можем да й се доверим, че ще взима добрите управленски решения в спорта“, каза Веселин Топалов. Той припомни, че най-големите успехи на българския шахмат в световен мащаб съвпадат с мандата на Весела Лечева като председател на Държавната агенция за младежта и спорта. Шахматът е спорт, в който всичко зависи от самия състезател. „Не можеш да загубиш, ако ти сам не сгрешиш или не се разколебаеш“. Това каза гросмайстор Топалов на своите млади противници на шахматната дъска.

„Надявам се от тук, от вас да излезе и новият български световен шампион“. Така обнадежди малките шахматисти от клуба във Велико Търново и Силвио Данаилов. Той е председател на българската федерация по шахмат, който също изрази подкрепа за Весела Лечева като водач на листата на „БСП за България“ за 44-тото Народно събрание.

glasove-6

- реклама -