сн. БГНЕС

Световният номер 1 Джокович и съпругата му също са заразени с коронавирус

Първата ракета в света Новак Джокович също е заразен с COVID-19. Тенисистът се е изследвал в Белград и пробата му е излязла положителна, съобщават сръбски медии. Заразена е и съпругата му Йелена.

Пробата от сърбина е взета, след като стана ясно, че Григор Димитров също е заразен, а организирания от Джокович турнир „Адриа Тур” бе прекъснат.

сн. БГНЕС
„Веднага след пристигането си в Белград отидохме за тестване. Резултатите от моя и Йелена са положителни. Децата са отрицателни. Всичко, което направихме през последния месец, направихме с чисто сърце и искрени намерения. Нашият турнир имаше хуманитарен характер с идеята да помогнем на тенисистите и в същото време искахме да изпратим послания за солидарност и уважение, честна игра и да помогнем на благотворителните фондации и на тези, които са в състояние да преодолеят трудния период на игра, да генерират доходи и по този начин да преодолеят този труден период. Радвам се, че голям брой хора се присъединиха към тази инициатива“, сподели Джокович.
сн. БГНЕС

За сега спортистът нямал никакви симптоми на заразата и се чувства добре. Той ще бъде изолиран за 14 дни.

„Организирахме турнира в момент, когато вирусът отслабна, вярвайки, че са изпълнени условията за неговото поддържане. Изключително съжалявам за всеки отделен случай на инфекция. Следя изявленията на лекарите и се надявам, че броят на заразените няма да се увеличи. Надявам се, че няма да бъде има усложнения за здравето на никого и че всички ще се оправят. Ще остана в самоизолация през следващите 14 дни и ще повторя теста след 5 дни“, добави Джокович.
Новината за заразата на най-добрия тенисист в света идва на фона на критики относно безопасността на турнира, който се проведе в две части – в Сърбия и в Хърватия – липаста на социална дистанция, както и завършека му – купон в местна дискотека.

Положителни проби вече дадоха сърбинът Виктор Троицки и бременната му съпруга, хърватинът Борна Чорич и първата ни ракета Григор Димитров, които взеха участие в демонстративния турнир, организиран от 17-кратния шампион от Шлема. С коронавирус са още треньорът на Димитров Кристиан Гро, физиотерапевтът му Алгис Христов и кондиционният треньор на Джокович – Марко Паники.

- реклама -