Световна шампионка по художествена гимнастика опита да се самоубие

Рускинята Александра Солдатова, световна шампионка по художествена гимнастика, е направила опит за самоубийство. Солдатова е хоспитализирана в Москва с дълбоки порезни рани на лявата ръка. Лекарите забраняват срещи с нея, заради тежкото ѝ състояние, съобщават руските медии.

Според здравните работници по време на разговорите с нея тя е била доста агресивна.

В момента Солдатова е в психосоматичния отдел на Института „Склифосовски“. Диагностицирана е с булимия.

Според руските медии Солдатова сама е потърсила помощ в болница след като се е наранила с кухненски нож. Пред лекарите 21-годишната гимнастичка определила постъпката си като „глупава“. Момичето е диагностицирано и с болимия.

Преди дни президентът на Руската федерация по художествена гимнастика и старши треньор на руския национален отбор Ирина Винер съобщи, че заради здравословни проблеми Александра Солдатова в момента не тренира и ще пропусне първото за сезона състезание – Гран При на Москва.

сн. БГНЕС

„Тя показа определени наследствени проблеми, да речем, на ниво ДНК. Те се почувстваха в процеса на порастване. Сега ние работим с нея, лекуваме я. Но засега тя не е възстановена. Веднага щом видях, че Саша е болна и има здравословни проблеми, я отстраних от състава за световното първенство. Тя го прие, благодари ми, защото иначе можеше да има проблеми. Когато Саша е готова ще се върна в отбора, тя е част от него. Аз много я харесвам и искам тя да продължи да се състезава за Русия“, заяви Ирина Винер.

сн. БГНЕС

Александра Солдатова пропусна световното първенство в Баку през септември миналата година, след като преди това по време на турнир в Португалия припадна и не успя да завърши надпреварата.

- реклама -