Световен ден за борба с болестта на Паркинсон

Днес, когато традиционно отбелязваме Световния ден за борба с Паркинсоновата болест се дава начало на новата  глобална кампания #UniteForParkinsons.

Инициативата има за цел да повиши информираността за Паркинсоновата болест и да насочи вниманието към нея като обедини всички заинтересовани страни и изгради общност на страдащите от заболяването по целия свят.

ParkinsonС кампанията ще бъде отбелязана важна годишнина – навършването на 200 години от публикуването на „Есе за треперещата парализа“ на лондонския лекар Джеймс Паркинсон. В него за първи път в новата история той диагностицира болестта, описва симптомите ѝ, а впоследствие ѝ дава името си.

На 11 април организаторите на кампанията призовават „Да обединим усилията си в борба с Паркинсоновата болест“.

паркинсон1Така на този ден много хора по целия свят фокусират вниманието си върху заболяването и ще подкрепят каузата за създаване на активна общност, която да защитава интересите на пациентите с Паркинсон.

Всеки, който иска да стане част от инициативата, може да сподели в социалните мрежи своите послания, преживявания и опит с Паркинсоновата болест с хаштаг #UniteForParkinsons на 11 април 2017 г. Организаторите призовават всички национални и международни медии също да вземат активно участие в разпространението на основните послания на кампанията.

- реклама -