Стойков метро Берлин обвинения

Светослав Стойков, който блъсна жена в берлинското метро остава в ареста

Днес Светослав Стойков е бил разпитван в Берлин и му е постановена мярка „задържане под стража“. Това съобщават местните медии.

Той беше заловен вчера на берлинска автогара. Сигналът е подаден от пътник в автобуса, който е идвал от Франция.

3-w-993-q-high-c-0-bild

В заповедта за арест на Стойков се уточнява, че той е издирван за нанасяне на тежка телесна повреда. За това престъпление може да получи 5 години завор.
Все още не е известно как точно ще бъде формулиран обвинителният акт срещу Стойков. Прокурорите може да изискват той да бъде съден за опит за убийство за което наказанието е до 10 г. затвор.
Вестник “Билд” разкри и кой първи е идентифицирал бандата от метрото, която се състои от Стойков, двама негови братя и техен приятел. Охранител в общежитие за бежанци разпознал групата, тъй като те всеки ден посещавали в дома свой роднина, регистриран там като бежанец. Извеждали го на разходка и се връщали късно вечер пияни.
Тъй като в бежанските общежития алкохолът е забранен, те изсипвали демонстративно на земята бутилките с бира, които си носели.

Стойков е родом от Добрич, но преди да замине за Германия, е живеел на семейни начала с жена във варненския квартал “Максуда”. Той многократно е съден за кражби, грабежи и хулиганство. Според роднините на жена му Станислав живее в Германия с приятелката си и се прехранва като общ работник.
Срещу двамата му братя и четвъртия от компанията са издадени заповеди за арест За залавянето на нападателя бе обявена награда. Към нея се включиха различни известни хора, като наградата достигна 60 хил. евро.

Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/5943891
© www.24chasa.bg

 

- реклама -