Светльо Витков, партии, избори,
Снимка: БГНЕС

Светльо Витков: Политическото хамелеонство не води до нищо добро

Явяваме се самостоятелно на предстоящите парламентарни избори. Коалицията не беше добър формат.

Това заяви в ефира на сутрешния блок на bTV лидерът на партия „Глас народен“ Светльо Витков, коментирайки предстоящият вот на 4 април.

„Хората, които гласуват за нас, искат да се явяваме самостоятелно, да сме реална опозиция на статуквото. Коалиционният формат не е сполучлив. Сега продължаваме сами, всеки казва, че ще минем 4%, но това не е основната ни задача. Основната ни задача е да активизираме хората, които не гласуват“, коментира музикантът политик.

Витков прогнозира, че в новия парламент, освен ГЕРБ, БСП и ДПС, шанс да влязат имат още „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

„Тъжно ми е да гледам един човек, който е бил втори в една партия (б.р. Цветан Цветанов), как в един момент каква, че вече не е същият – политическото хамелеонство не води до нищо добро“, заяви Витков.

Според него малките партии в парламента имат възможност за законодателни промени, но не и за борба със статуквото. Затова лидерът на „Глас народен“ призова гражданите да упражнят правото си на вот.

Относно преминаването на 1-процентовия праг за получаване на държавна субсидия, Витков коментира, че изборите са скъпи и е важно да има възможност за финансиране на партиите.

„Смятайте колко струва да се осигурят 12 хил. застъпници в секциите, за тази година се говори, че ще бъде между 1000 и 200 лв. Това са 2,5 млн. лв., които трябва да извади човек.

Ако имаш субсидия, може да не се надяваш на някой олигарх, както г-н Цветанов спомена, че има работодател. Това не е правилно“, заяви Витков.

Политикът каза, че е осъдил медиите, които са тиражирали новината, че със субсидията за партията той си е купил луксозен автомобил.

Той добави, че отчита като грешка разкриването на партийни офиси в страната.

Относно Венци Мицов и ролята му в „Глас народен“, Витков каза, че е разделил личните от служебните отношения: „Венци Мицов си в Изпълнителния съвет на партията, но си позволи клеветническа кампания срещу мен и партията пред г-н Трифонов. Той си позволи два пъти да отиде като ко-водещ. Малко нечистоплътно, когато някой те плюе да отидеш в медията му и да се забавляваш“.

- реклама -