Кичиков Гранична полиция

Светлан Кичиков е новият шеф на Гранична полиция

Комисар Светлан Кичиков е новият директор на ГД „Гранична полиция“.

В МВР започна процедура по назначаването му.

Кой е Светлан Кичиков

Светлан Кичиков е роден през 1967 г. в Бургас. Завършил е висше образование във ВНВМУ „Никола Йонков Вапцаров”- Варна, специалност “Корабоводене за военно-морския флот”, магистър.

Получил е допълнителни квалификации в различни обучителни курсове.

Професионалният стаж в МВР на Светлан Кичиков започва през 1992 г. когато е назначен на длъжност командир на граничен кораб. Последователно е заемал различни длъжности в регионалната гранична служба – Бургас. На 30 март 2015г. е назначен на длъжност началник на База Гранични полицейски кораби-Созопол.

Светлан Кичиков е командир на кораба „Обзор“, който в началото на годината /26.01. – 08.03.2016 г./ участва успешно в операцията на Агенция „Фронтекс“ – „Посейдон морски граници“ на гръцко-турската морска граница.

В рамките на професионалния му стаж в МВР е награждаван многократно.

По заповед на премиера

По-рано днес премиерът Бойко Борисов разпореди на вътрешния министър Румяна Бъчварова да освободи цялото ръководство на „Гранична полиция” заради обществена поръчка. Уволненията идват след скандал с обществената поръчка на „Гранична полиция” за превоз на мигранти възложена на арестуван за трафик на хора. Трафикантът е избран да превозва мигрантите към центровете за настаняване.

- реклама -