Свети Валентин: Съпруг изненадва по един и същи начин болната си от деменция жена цели 39 години

Рон Крамър, съпругът на Дона Крамър, подарява една и съща кутия шоколадови бонбони на жена си всяка година, въпреки че тя страда от деменция и вече е загубила връзката си със света.

Двамата се срещат в далечната 1979 г., когато Рон, тогава застрахователен агент, се появява на вратата на Дона.

След като започват да се срещат, Рон пита съпругата си на какъв подарък би се зарадвала за първия им Свети Валентин заедно. Тя отговаря, че иска точно определена марка бонбони от черен шоколад. И точно това е, което получава… цели 39 години.

Свети Валентин

Служителите в магазина казват на Рон, че ако запази кутията, на следващата година ще може отново да я напълни с бонбони, но съответно, без да плаща такса за нова кутия. Днес Дона, която вече живее в пансион, за да й бъдат оказвани допълнителни грижи, получава точно същата кутия с любимите й шоколадови изкушения.

През 2014 г. Дона е диагностицирана с деменция. Умственото й състояние се влошило до такава степен, че година по-късно се наложило Рон да я настани в специализиран дом.

„Тя не можеше да пише, да говори, да отиде до тоалетната или да направи каквото и да е сама“, разказва Рон. „Тя трябваше да отиде да живее в дом, където за нея да бъдат полагани медицински грижи през август 2015 г. и това вероятно е най-тъжният ден в живота ми“.

Свети Валентин

Мъжът осъзнава, че паметта на съпругата му постепенно ще изчезва все повече, затова цени всеки момент, който прекарват заедно.

„Тя ще забрави – ще забрави кой съм аз, затова се наслаждавайте на всяка минута, която прекарвате със своята любов, докато все още Ви помнят“, съветва Рон.

Въпреки всичко, Дона осъзнава каква късметлийка е да има съпруг като Рон.

Източник: Independent

 

 

 

- реклама -