Световните лидери срещу опитите с водородна бомба на Северна Корея

Според Доналд Тръмп думите и действията на Северна Корея са опасни за САЩ

Доналд Тръмп, популярност изследванеАмериканският президент Доналд Тръмп определи действията на Северна Корея като „опасни и враждебни за САЩ“, след като режимът в Пхенян изпита водородна бомба, пише The Hill.

„Северна Корея извърши голямо ядрено изпитание. Нейните думи и действия продължават да бъдат много враждебни и опасни за САЩ“, написа Тръмп в профила си в социалната мрежа „Туитър“.

„Северна Корея е престъпна нация, която става голяма заплаха и срам за Китай, който се опитва да помага, но с малък успех“, добави президентът на САЩ в отделен свой коментар.

Ангела Меркел и Еманюел Макрон ще настояват за по-строги европейски санкции срещу Северна Корея

МеркелГерманският канцлер Ангела Меркел и президента на Франция Еманюел Макрон призоваха към по-строги европейски санкции по отношение на Северна Корея, след като режимът ѝ съобщи, че е провела изпитание на водородна бомба, предадеAFP.

„Канцлерът и президентът са съгласни, че Северна Корея нарушава международното право и международната общност затова трябва да реагира решително срещу тази нова ескалация“, пише в официално заявление на германското правителство, след като тя е провела разговор с Макрон. От там добавят, че двамата лидери „призовават към по-строги санкции на ЕС срещу Северна Корея“. 

Външните министри на Япония и на Южна Корея Таро Коно и Кан Гьон-хва обсъдиха в рамките на телефонен разговор проведеното от КНДР ядрено изпитание, предаде РИА Новости.
Предполага се, че министрите са обменили мнения относно възможните ответни мерки, в това число и съвместно настояване на нови резолюции на Съвета за сигурност на ООН.

- реклама -