Коби Брайънт

Светът скърби за Коби Брайънт – РЕАКЦИИ

Светът на спорта, а и не само е в шок от смъртта на Коби Брайънт. Легендата на НБА загина по-рано днес в катастрофа с частния си хеликоптер. Според информациите с него е пътувала и една от дъщерите му.

Баскетболисти от всички поколения и отбори заляха социалните медии с посвещения на Коби. Това направиха и легенди на други спортове, като Том Брейди и Юсеин Болт.

„Това е най-лошата спортна новина в историята ми. Не мога да се сетя за някой толкова важен човек в историята на спорта. Той е всичко за НБА и лицето на баскетбола, заедно с Майкъл Джордан. Няма играч в НБА в момента, който да не е израснал с него. Коби Брайънт олицетворяваше Лос Анджелис. Той е всичко за всеки човек в града. Всеки, който е пораснал, гледайки Лейкърс. Той посвети живота си на тима и никога не го напусна. Мисля, че ще се пролеят доста сълзи“, заяви Джо Морган от Спортингнюз.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп също изказа покрусата си.

Това направи и предшественикът му Барак Обама.

 

Същото направиха и звезди от шоубизнеса.

62-ото издание на наградите Грами, което се провежда в „Стейпълс Сентър“ – залата, където той е играл безброй пъти – започна с минута мълчание в негова памет.

- реклама -