Св. Никифор Прокажения, който изцери българин от рак, идва в Габрово

Св. Никифор Прокажения, който изцери българин от рак, идва в Габрово. С благословението на Великотърновския митрополит Григорий, за първи път в България ще бъде изложена за поклонение иконата с чудотворните мощи на св. Никифор Прокажения. Това ще се случи в Габрово на 11 юни(след това и в други градове на епархията).

В 9 часа сутринта на 11 юни  с камбанен звън иконата ще бъде посрещната в храм „Успение Богородично“

и ще остане в църквата за поклонение през целия ден. В 18 часа, пред иконата с мощите на свети Никифор Прокажения Чудотворец ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение.

За свети Никифор се знае, че чува молитвите

на вярващите много бързо и помага за хора, страдащи от рак, психични разстройства, сърдечни заболявания, душевни проблеми, семейни неразбории и множество тежки заболявания.

Свети Никифор Прокажения, чиято икона ще бъде изложена

за поклонение в Габрово на 11 юни в храм „Успение Богородично“ направи голямо чудо на българин от Банско. Той е бил диагностициран с карцином на черния дроб в края на лятото през 2020 година. Новината разтърсва семейството, които не виждало изход от ситуацията. Майката на мъжа се сдобила с книгата „Свети Никифор Прокажения Чудотворец“ и икона на светията. Тя възложила всичката си надежда в Бога за изцеление на сина й, четяла и специалната молитва за онкоболни в края на изданието. След време се случило чудо, и мъжът оздравял.

Идването на мощите на светеца е съпътствано от представяне на книгите

за неговия живот и чудеса – „Свети Никифор Прокажения Чудотворец“ в храма в 18.30 часа от издателя за България. Автор на книгата е атонският монах Симон Светогорец.

Вижте още:

- реклама -