Сутринта – мъгли, по обяд – слънце

Днешният ден ще започне с температури от 5-7 градуса в северозападните райони и 10-12 градуса в някои части на Югоизточна България. В сутрешните часове на много места в котловините, низините и около водните басейни ще има мъгли. Те ще се разсеят около обяд. През деня ще има разкъсана облачност като над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Краткотрайни валежи са възможни над  югозападните райони от страната. Температурите днес ще достигнат до 17-22 градуса. Най-топло ще бъде в района на Кърджали, Велико Търново, Плевен.

В планините ще има и слънце, и вятър. По високите части той ще бъде бурен. Привечер над масивите от Западна България облачността ще се увеличи и на места там краткотрайно ще превали. Температурата на височина до 1200 метра ще достигне максимум 13 градуса, а над 2000 метра – до 7.

Мъгла и ниска слоеста облачност ще има преди обяд по Черноморието. По обяд и в следобедните часове слънцето ще пробие. Температурите ще достигнат 17- 18 градуса. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

- реклама -