Корине Зутер

Корине Зутер спечели спускането в Алтенмаркт

Корине Зутер от Швейцария спечели спускането при дамите в австрийския зимен курорт Алтенмаркт. На скъсеното с близо 700 метра трасе заради влошена видимост, сребърната медалистка в дисциплината от последното световно първенство се справи блестящо, като спря часовника на 1:18.79 мин. Това е първа победа за 25-годишната Корине Зутер в Световната купа. До момента тя имаше едно второ и три трети места.

Никол Делаго от Италия също направи прекрасно спускане – тя остана втора с изоставане от само +0.29 сек. 24-годишната състезателка записа второто си качване на подиума през този сезон и общо трето в кариерата. В Лейк Луис през декември тя отново завърши втора, но в дисциплината Супер-Г.

На трето място финишира Мишел Гисин. Олимпийската шампионка от ПьонгЧанг в комбинацията остана на +0.98 сек. от сънародничката си Зутер. Това бе седми подиум за нея в кариерата и втори през настоящия сезон.

Топ 10 допълниха италианките София Годжа и Франческа Марсалия, Тина Вайратер от Лихтенщайн, Илка Щухец от Словения, Естер Ледецка от Чехия, Стефани Фениер от Австрия и Лара Гут-Берами от Швейцария.

Корине Зутер поведе за Малкия кристален глобус

Победителката днес поведе в класирането за Малкия кристален глобус в дисцилината. Тя има 225 точки от три състезания. Втора е Естер Ледецка със 182 точки, трета – Никол Шмидхофер със 154.

- реклама -