Супермоделът Инес де ла Фресанж разкри любимите си места в Прованс

Кои са любимите места на Инес де ла Фресанж в Прованс? Като истинска парижанка тя всяко лято напуска столицата и прекарва по-голяма част от времето си в провинцията, като предпочита Арл, Тараскон и Авиньон.

Отсяда в Grand Hôtel Nord-Pinus в Арл – място, предпочитано от френския поет Жан Кокто, писателя Ърнест Хемингуей и един от най-известните фотографи в света – Питър Линдеберг.

Всеки вторник Инес де ла Фресанж пътува до Тараскон заради провеждания там пазар и закусва в бистро La Caseta.

След това се отправя на шопинг. Разхожда се по търговските улици на Арл. В магазина Dou Bochi продават фантастични ленени понча и гривни. Освен това може да бъдат открити невероятни предмети за дома.

Според нея най-доброто място за къпане е плажът Beauduc, а за разходки избира околностите на абатството Сен Мишел де Фригол в Тараскон. Любимият й туристически обект в Прованс са криптите в Арл – християнски църковни постройки с дъгообразни галерии под земята, построени още от римляните.

Твърди, че най-вкусните обеди сервират в Café du Commerce в Булбон. Заведението има широка тераса, където човек може да си поръча чаша вино.

В Авиньон е открила бистро Ginette & Marcel, където обича да вечеря. Препоръчва посетителите да опитат невероятното crespéou – омлет със зеленчуци. Но ако иска да опита най-вкусните ястия, приготвени в областта, е добре да посети La Cuisine des Anges в Сен Реми.

Инес де ла Фресанж твърди, че там действително готвят ангели.

Супермоделът описва Прованс с три думи: светлина, радост и оригиналност. А уханието е на кимион и розмарин.

- реклама -