Бар Рафаели

Супермоделът Бар Рафаели ще води „Евровизия 2019“

Супермоделът Бар Рафаели ще води „Евровизия 2019“ през май в Израел. Компания на красавицата ще прави телевизионният водещ и шоумен Ерез Тал.

„Супермоделът ще ръководи конкурса, въпреки предявените обвинения в пране на пари и укриване на данъци“, пише Таймс Израел. Според него Рафаели и Тал ще бъдат главните водещи на шоуто, а Аси Азар и Луси Аюб ще им помагат зад кулисите.

Бар Рафаели

Първият и вторият полуфинал на „Евровизия 2019“ ще се проведат на 14 и 16 май в Тел Авив, а финалът ще бъде на 18 май.

Израел е бил домакин на международния песенен конкурс два пъти – през 1979 и 1999 г.

 

Преди три години Бар Рафаели беше разпитвана в израелската данъчна служба след публикации на местните медии за „системна препродажба на дрехи и аксесоари“, дарени на супермодели от водещи световни дизайнери, без съответните данъчни плащания в Израел. През 2015 г. Рафаели беше задържана за разпит по подозрение за укриване на данъци в размер на 260 000 долара при т.нар. бартерни хонорари. Тогава тя беше освободена под гаранция от 750 000 шекела или около 200 000 долара. Топ моделът отрича всички обвинения.

Правото да бъде домакин на международния песенен конкурс тази година Израел получи след победата Нета Барзилай с песента „Играчка“ на 13 май миналата година в Лисабон.

25-годишната Нета спечели в столицата на Португалия, като събра общо 529 точки, след като журито и телевизионните зрители гласуваха. Тя получи билет за „Евровизия“ благодарение на победата в музикално риалити шоу в Израел. Преди това Барзилай е служила в армията в Израелския военен оркестър и е работила като инструктор в професионален лагер за млади музиканти.

- реклама -