Чеферин, президентът на УЕФА

Президентът на УЕФА: Суперлигата е плюнка в лицето на феновете

Президентът на УЕФА Александър Чеферин още веднъж потвърди твърдата позиция на централата срещу формирането на Суперлигата. Вчера 12 от грандове на Европа потвърдиха, че сформират нов турнир. Той трябва да замести Шампионската лига.

„Суперлигата е плюнка в лицето на всички любители на футбола. В основата ѝ са единствено парите и алчността. Ужасно предложение, безсмислен проект. Играчите, които вземат участие в Суперлигата, няма да бъдат допуснати до Европейското и Световното първенство. Те няма да могат да играят за националните си отбори“, заяви Чеферин.

Президентът на УЕФА говори при представянето на новия формат на Шампионската лига. Той трябва да влезе в сила от 2024 година. „УЕФА връща 90% от приходите си обратно в играта. Суперлигата е само за парите на тази дузина, за тях няма общност. УЕФА е за футбола“, каза още Чеферин.

Той добави, че решението на градовете домакини на Евро 2020 се отлага за петък. Днес трябваше да жъат обявени стадионите, които ще приемат мачове от турнира през лятото.

„Трябва да уточним още детайли за три града, които са потенциални домакини. Ако не се разберем, те ще бъдат изключени от турнира“, добави Чеферин.

- реклама -