Супергерои, създадени по образа на истински личности

Много от супергероите имат своите първообрази от реалния живот. Ето и няколко примера.

Тони Старк е създаден по образа на Хауърд Хюз и Илон Мъск

Оригиналното вдъхновение за Тони Старк, по идея на Стан Лий, е базирано на ексцентричния милионер Хауърд Хюз. Но по-късно, когато Робърт Дауни Джуниър влиза в ролята на Тони Старк, той е преобразен в една съвременна версия на модерния милиардер – основателят на SpaceX, Solar City и Tesla Motors, Илон Мъск.

Константин е вдъхновен от Стинг

Стинг, известен като вокала на групата „The Police“, е визуалното вдъхновение за външния вид на Джон Константин.

Луцифер Морнингстар е вдъхновен от Дейвид Бауи

Преди да се появи в свой собствен сериал, Луцифер Морнингстар дебютира в комиксите „The Sandman“ през 1989 г. Личността и описанието на Луцифер са базирани на описанието на Сатаната в епичната поема „Изгубеният рай“ на Джон Милтън, но външния вид на героя в комиксите е вдъхновен от легендарния певец Дейвид Бауи.

Жокерът е създаден по образа на Конрад Вейд

През годините много различни актьори са пресъздавали образа на Жокера – Джак Никълсън, Хийт Леджър и Джаред Лето – но самият персонаж е вдъхновен от героя на Конрад Вейд – Гуинплейн от „The Man Who Laughs“ на Пол Лени, 1928 г.

Жената котка е вдъхновена от Джийн Харлоу и Рут Стийл

Създателите на Батман, Боб Кейн и Бил Фингър, решават да добавят малко сексапил към комикса си „Батман“ и да включат приятелски настроен герой, който извършва престъпления, но предизвиква и романтична тръпка в иначе стерилния живот на Батман.

Накрая този герой се оказва Селина Кайл – Жената котка, която дебютира в „Батман“ през 1940 г. Като вдъхновение за женския сексапил на героинята е използвана съблазнителната актриса от 30-те Джийн Харлоу и малко от Рут Стийл.

- реклама -