Супербогаташи и знаменитости мечтаят за почивка на … Марс

Сред свръхбогатите жители на планетата ни набира популярност тенденцията те да мечтаят да почиват на … Марс, пише в. „Файненшъл таймс“.

Експерти от фирмите за обслужване, които работят за милионери и милиардери, отбелязват, че клиентите им все повече поръчват организирането не на традиционна почивка в ексклузивни курорти, а нещо уникално, автентично и експериментално.

Между другото, много от тези платежоспособни клиенти вече са „докосвали“ океанското дъно с подводници, порили са ледените води край Антарктида с ледоразбивачи и се чувстват, все едно са изчерпили лимита на достъпни експерименти на нашата планета. Затова и търсят нещо ново, необичайно, каквото още никой не е изпитвал.

Точно за такива хора потенциалният космически туризъм се превръща във вманиачаване, тъй като той не само е уникален и много скъп, но също така предполага проверка на издръжливостта на самия турист, което си е истинско „предизвикателство“.

Според „Файненшъл таймс“ около 600 души, включително знаменитости като Брад Пит и Леонардо Ди Каприо вече са си запазили места за бъдещи пътувания в околоземна орбита с компанията Virgin Galactic, макар никой от тях да не знае кога именно ще има такива полети.

 

Е, според някои прогнози, това може да се случи и до няколко месеца.

Интересното е, че на тези, които просто искат да се почувстват като космонавти, компанията Incredible Adventures предлага само за 3000 долара да бъдат „космонавт за един ден“.

Банките заявяват готовност да кредитират космически туристи, стига най-накрая този бизнес да започне да работи, и са уверени, че исканията за кредити няма да са само от страна на свръхбогатите, доколкото индивидуалността и уникалността са все по-търсени от новото поколение.

- реклама -