Султанка Петрова, ВМРО

Султанка Петрова: Важно е да има електронен регистър на хората с увреждания

Увеличение на доходите, заетост за останалите без работа в кризата, електронен регистър на хората с увреждания и промени в Кодекса на труда, които да регулират отношенията работник-работодател в онлайн средата на работа, наложена ни от пандемията.

Това са ангажиментите, които поема пред избирателите водачката на листата на ВМРО в 14 МИР Перник Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика.

Моята битка ще продължи и в 45-ото Народно събрание за това да се въведе международната класификация на Световната здравна организация за хората с увреждания, заяви по БТВ Радио Султанка Петрова. Национално представителните организации на хората с увреждания приеха тази моя инициатива, добави Султанка Петрова. Тази класификация включва медицинската експертиза и експертизата на работоспособността. Вече има и определена подготовка в тази посока, обясни заместник-министърът на МТСП.

Другата стъпка е да има работещ електронен регистър на хората с увреждания и електронна социална здравна карта, за да може да се упражнява ефективен контрол от началото до края на веригата, добави Петрова. По думите ѝ е необходим диалог между партиите и всички да са убедени в тази реформа.

Тя коментира, че пандемията налага нови реалности, заради които ще се наложат и промени в Кодекса на труда.

Започнахме онлайн да работим, децата ни учат онлайн, пазаруваме онлайн. Нуждаем се от нова визия работник-работодател. Акцент трябва да се сложи върху това, когато работникът работи от разстояние и се случи злополука, кой носи отговорност, как се обезщетява и въобще кой поема разходите да се обезпечи работното място на работника в дома му, заяви Петрова.

ВМРО е единствената партия през последните 30 години, която изпълни предизборните си обещания. Тръгваме към 45-ото НС, като ще отстояваме по-високи доходи за всички българи, сигурност, запазване на традиционното българско семейство, християнските ценности, традиции и култура. Затова гласувайте за ВМРО с №1, призова избирателите Султанка Петрова.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

- реклама -