Маркус Вайнцирл

Щутгарт очаквано взе за треньор Маркус Вайнцирл

Щутгарт обяви името на новия си треньор. Това очаквано е 43-годишният Маркус Вайнцирл, който до лятото на 2017-а бе начело на Шалке 04.

Вайнцирл подписа договор с швабите до юни 2020-а. Той наследява на поста Тайфун Коркут, който бе уволнен в неделя. В момента южняците са последни в класирането. В последния кръг те паднаха с 1:3 от друг отбор от дъното – Хановер 96. Самият Коркут пое Щутгарт през януари и изведе тима до седмо място в класирането. Освен това победи Байерн с 4:1, с което сложи край на дълго чакане за успех в южното дерби.

Вайнцирл: Голям клуб в трудна ситуация

„Щутгарт е голям клуб, който в момента се намира в трудна ситуация“, бяха първите думи на Вайнцирл. „Аз съм убеден, че и отборът, и клубът имат голям потенциал“, каза още той.

Треньорът има опит в битките за оцеляване. Той водеше Аугсбург между 2012-а и 2016-а и се справи доста успешно. През лятото на 2016-а специалистът пое Шалке 04, но беше сменен в края на сезона. Причината – 11 победи, 10 равенства и 13 загуби – твърде малко според кралскосините.

Вайцирл беше сред кандидатите да поемат Щутгарт и през януари. Той обаче все още имаше действащ договор с Шалке 04. Контрактът му изтичаше през лятото на 2019-а, но преди три месеца бе разтрогнат.

- реклама -