студията

Студията на хитови филми се продават

Студията Pinewood, където са заснети хитовите филми за детето магьосник Хари Потър, за агент 007 Джеймс Бонд и сагата „Междузвездни войни“ ще бъдат продадени.

Цената им варира от 323 млн. паунда до 384 млн. евро. Това показва чернова на предварителен договор между студията и компания за недвижими имоти.

6873361-harry-potter

Филмовата компания, която е собственик на студията Pinewood Group, притежава също така редица обекти не само във Великобритания, но също така и в САЩ и Канада.

Популярност на студията

Студията придобиват популярност през 30-те години, когато в тях се заснемат някои от най-големите британски филмови класики.

В последно време там се провеждат снимките на новите части от поредицата „Междузвездни войни“, както и на вече излязлата по кината седма част „Силата се пробужда“.

specter1-880x570В студията също така има обособена специална част, в която се заснемат филми от поредицата за Джеймс Бонд. Тя е изградена по време на снимките на „Шпионинът, който ме обичаше“, който излиза по кината през 1977 г. Оттогава обаче тя е използвана и за снимките на екшъна „Лара Крофт: Томб райдър“, както и „Шифърът на Леонардо“.

- реклама -