студ
сн. БГНЕС

Студ и сняг и през уикенда, днес има жълт код за ниски температури

Жълт код за ниски температури е в сила за цялата страна днес, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Във всички 28 области се очаква студено време, с отрицателни средноденонощни температури.

Облачността ще се вплътнява и по-късно след обяд в Югозападна България ще завали сняг. Северозападният вятър ще отслабне и ще е слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен. Минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, максималните – между минус 4° и 1°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи бавно да се повишава.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд – значителна. Северозападният вятър ще отслабва и ще е до умерен. Ще е студено с максимални температури между минус 1° и 1°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще превалява сняг. Вятърът постепенно ще отслабва и ще е умерен от север-северозапад, по най-високите и открити части – силен от запад. Ще е студено с максимална температура на 1200 метра около минус 7°, на 2000 метра – минус 11°.

източник: Фокус/НИМХ

- реклама -