Мексико

Строителството на оградата по границата с Мексико започва в понеделник, обяви Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че строителството на обещаната стена по границата на страната с Мексико ще започне „веднага“ след подписването на Закона за бюджета.

В него са включени $1,6 млрд за финансиране на изграждането на съоражението

„Започваме работата буквално в понеделник. Отделили сме много пари за границата“, заяви Тръмп по време на мероприятие в Белия Дом.

В петък американския държавен глава заплаши да наложи вето на Закона за бюджета на САЩ, приет от Конгреса в четвъртък, защото в него не са били предвидени достатъчно средства за строителството на стената.

Въпреки че от Белия Дом поискаха $25 милиарда финансиране за строителството на стената, законотворците гласуваха само $1,6 милиарда във финалната версия.

Доналд Тръмп, санкции, Северна Корея Русия

Тези пари могат да отидат само за телена ограда и не могат да бъдат използвани за построяване на бетонна стена по цялата дължина на границата. По случая Тръмп написа: „Не съм доволен от $1,6-те милиарда за стената, но въпреки това той описа сумата като „първоначално плащане“ за стената, което ще позволи на администрацията да започне да я строи моментално.

„Това е краткосрочно финансиране, но ще бъде използвано веднага“, категоричен беше той.

източник: Фокус

- реклама -