ремонти Околовръсното шосе София Фандъкова
Снимка: БГНЕС

Строителният сезон е в ход: От утре започва ремонт на третия участък на бул. „България“

Ремонтът на третия участък на бул. „България“ започва от утре.

Това съобщи днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фанъдкова.

Ремонтът ще наложи затваряне на движението на едното платно от бул. „Гоце Делчев“ до бул. „Тодор Каблешков“.

Тя припомни, че две поредни години Столичната община ремонтира два участъка от булеварда.

Използваме по-слабия трафик, за да стартираме строителните обекти, които сме заложили за тази година, обяви кметът. Фандъкова подчерта, че строителният сезон в столицата вече е в ход, а едно от местата със стартирали ремонтни дейности е бул. „Искърско шосе“, които трябва да приключат до 10-15 дни.

„Това е един от общо 12-те обекта, които сме заложили за работа през тази година. Започваме и с „Асен Йорданов“, „Шипченски проход“. Имаме готовност да започнем и разширението на бул. „Тодор Каблешков“. Това е голям обект, свързан с участък от вътрешния градски ринг, който пък е другият стратегически пътен проект за нас. Имаме готовност да започнем работа и по бул. „Филип Кутев“. Ще продължим и по „Петър Дертлиев“ в „Люлин“ и последния участък на „Монтевидео“, изброи Фандъкова.

Тя обърна специално внимание на предстоящите дейности по улица „Шишман“, където има множество магазини, работата на които значително ще се затрудни. „Имах разговор с кмета на района и той напълно подкрепи предложението тази година да не се работи по „Шишман“. След края на извънредното положение, което блокира работата на малките магазинчета, да я блокираме и ние, би било неправилно и съсипващо за малкия бизнес“, обясни Йорданка Фандъкова. Кметът обяви още, че е готово и препроектираното на пространство около храм-паметника „Св. Александър Невски“, което ще бъде показано онлайн, за да може гражданите да изразят мнението си.

Снимка: БГНЕС

Заедно с регионалния министър Петя Аврамова и инж. Иван Досен от Агенция „Пътна инфраструктура“, Фандъкова инспектира напредъка по разширението на Софийския околовръстен път в участъка от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“. Обектът е с дължина 6 километра, ще има и 3 пешеходни надлеза и три моста, обясни министър Аврамова.

 

- реклама -