Строителният бранш иска отмяна на забраната за строителство от 14.00 до 16.00 ч.

С пълни темпове реализираме всички инфраструктурни проекти. Това каза зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на брифинг в Министерския съвет. На него е и изпълнителният директор на Камарата на строителите в България Валентин Николов.

Стана ясно, че 200 хиляди са заетите по официални данни в бранша.

Строители настояват да се отмени забраната да не се работи от 14 до 16 часа. Този въпрос ще се обсъди преди да се вземе окончателно решение, заяви заместник-министър Нанков.

Строителният бранш настоява правителството да отмени забраната, с която не се разрешава да се работи между 14 и 16 часа – те искат ясни параметри на допустимите децибели шум – наредба, което да казва кое е шум. „Не е правилно да сложиш всичко под общ знаменател – да къртиш, не, но да шпакловаш фасадата или наливаш бетон“, посочиха конкретно от бранша.

„Да, средства трябва да се дават да се подпомагат бедни, безработни и т.н., но това са краткосрочни мерки – основното е икономиката да заработи. Освен това строителството е един от малкото сектори, да не кажа единственият, който бързо може да увеличи дейността си – може да нараства като гъба в зависимост от обектите, освен това в строителството може да работи всеки – и високо квалифицирани и средно, и ниско“, заяви изпълнителният директор на Строителната камара Валентин Николов.

Безобразие е 40 години да не може да свършим Околовръстното шосе. Безобразие е да не може да си осигурим път София – Видин и Северозапада, продължи още Николов.

- реклама -