Строител измамник завлече с хиляди няколко семейства за „мечтан дом“

Да продадеш жилището си в центъра на София, за да си построиш къща в близост до града. Къща, която така и да не получиш.

Това е общото между няколко семейства, които се доверили на един и същ строител.

Предплатили му големи суми, но малко след началото на строежите, работата спирала, а строителят изчезвал, съобщава NOVA.

Общото между трите семейства е мечтата им за нов дом. И разочарованието, че не успели да го получат, въпреки че платили за него.

Наскоро Велислава и съпругът ѝ инвестират в къща с двор в краен столичен квартал, където да отгледат децата си.

Купуват стар имот, който искат да разширят с още помещения. За строежа наемат фирма „Раубфогел“.

Избират я заради атрактивната цена, която управителят ѝ Марин Миланов им предлага. И през месец април подписват договор.

„Офертата беше 60 и няколко хиляди лева. Според договора, той трябваше до средата на август да е направил основите на обекта, да е направил всичките колони, зидария на покрива и пояса.

Първата сума му е преведена на 10 април, която е 17 941, 32 лева. Тази сума му беше преведена за закупуване на арматура.

После каза, че цените на тухлите се вдигат и е хубаво да купим в този момент и тях, защото ще поскъпнат.

Преведохме още 3000 лева. На 19 април са му преведени още 5500 лева, които каза, че са му за кофраж.

Последната сума, която съм му превела, това е на 29 април, която е 3 хиляди лева. Още по време на изкопа разбрахме, че нещо не е както трябва.

Започна да изпраща по един човек веднъж, два пъти в седмицата. Или ей така, колкото да отбие номера за един, два часа.

За близо 30 000 лева е излял едни основи и е изплел част от стените, арматурата”, разказва потърпевшата Велислава Младенова.

След това в дома им строителят повече не се появява.

Предплатените материали – също.

Няколко месеца по-рано въпросната фирма е наета и от друго младо семейство, което продава апартамента си в центъра на София, за да си построи къща в село до града.

Предпочитат да не показват лицата си. Договарят се за цена в размер на 132 000 лева, от които семейството поетапно изплаща близо 95 000.

Потърпевшите, които са общо седем семейства, са категорични, че ще търсят правата си. 

- реклама -