Строежът на Св. св. Константин и Елена е законен, показва проверка на ДНСК

„Няма закононарушение при строителството на хотела с външен басейн в курорта Св. св. Константин и Елена край Варна. За обекта е издадено легално, законосъобразно разрешително за строеж, на базата на одобрена техническа документация. На мястото нито ще има нов плаж, нито се застроява съществуващата пясъчна ивица“. Това каза началникът на ДНСК арх. Иван Несторов, който извърши оглед на място в комплекса.

Проверката е по сигнали на граждани, че в района на мостчето се строи масивна сграда, на самия плаж в близост до открит миналата година 5-звезден хотел.

„В разрешението е записано, че сградата ще е с предназначение хотел на два етажа с кула. Външният басейн се намира в урегулиран поземлен имот, предвиден в новия Подробен устройствен план на курорта Св. св. Константин и Елена, одобрен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството през 2017 година“, посочи арх. Несторов.

За строителството на моста, което се извършва паралелно с градежа на хотел също има строително разрешение. „Към така наречения „мост на въздишките“, който сега се възстановява, има бетонен подход, предвиден е и достъп с асансьор. Той може да играе и ролята на стоянка за лодки“, каза още арх. Несторов.

- реклама -