сн. БГНЕС

Стрелецът от старозагорската заложна къща остава зад решетките

Състав на Окръжния съд в Стара Загора наложи днес най-тежката постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 37-годишния Владимир Василев. Той е обвинен за това, че в сряда умишлено е умъртвил Станислав Иванов, на 35 години. По това обвинение при доказана вина задържаният може да получи присъда между 10 и 20 години лишаване от свобода.

Мярката подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

В съдебната зала защитата на обвиняемия поиска той да остане под домашен арест, за да се грижи за двете си деца. Другият мотив на защитата за по-леката мярка бе факта, че до момента задържаният мъж съдейства на разследването.

Досега обвинението твърдеше, че жертвата е убита с един изстрел в главата.

Днес стана ясно, че изстрелите били два – първият избил зъбите на убития, вторият бил в тила му.

Разстрелът стана в офиса за фирма за кредити в Стара Загора. Нейн собственик е обвиняемият Василев, а убитият Иванов работел за фирмата.

Според официална информация на прокуратурата Владимир Василев е признал, че е застрелял Станимир Иванов със законно притежават пистолет „Берета“ след скандал за неуредени финансови отношения. След това спокойна е изчакал полицията, на която предал и пистолета си, с който стрелял.

В момента на убийството в офиса на фирмата бил и братът на обвинения Владимир – Милен. И от задържания, и от брата са взети натривки за барут по ръцете, въпреки признанията на стрелеца. Резултатите от тази проверка щели да излязат до седмица.

Неофициално днес стана ясно, че камерите в офиса на фирмата не са работели по време на инцидента, случил се към 17 часа в сряда.

източник: 24 часа

- реклама -