Омар Матийн
Омар Матийн бе убит от полицията, след като уби 49 души в гей клуб

Стрелецът от Орландо имал гей наклонности

Омар Матиин, който извърши най-кървавия терористичен акт в САЩ след 11-септевмри е имал гей наклонности. Това твърди бившата му съпруга Ситора, с която е имал брак само три месеца.

По-рано днес стана ясно, че Матиин и преди е посещавал гей-глуба „Pulse“ в Орландо, където в събота уби 49 души. Той е контактувал с хомосексуалисти и чрез социалната мрежа Grindr.

Според Ситора, Омар е наричан често гей дори от собствения си баща. За сексуалната му ориентация е споделил и анономен бивш негов колега от полицейската академия, твърди в.“Ню Йорк Таймс“.  Мъжът свидетелствал, че той, Матин и други колеги са посещавали гей клуба след занятия в академията, която е към колежа „Индиън Ривър“, щата Флорида.

Близките на загиналите в гей клуб "Пулс" са безутешни
Близките на загиналите в гей клуб „Пулс“ са безутешни

Вчера Барак Обама заяви, че убиецът е бил хомофоб и причината за убийствата е ненавист към гейовете.

Преди да бъде ликвидиран от полицията, Омар Матиин обяви, че е част от групировката „Ислямска държава“, която по-късно го припозна за свой войн. Американските власти обаче не потвърждават тези данни.

По-рано днес стана ясно, че заради стрелбата Дисниленд затягат мерките за сигурност. Появи се информация, че Матиин планирал атентат в увеселителния парк във Флорида.

- реклама -