Стрелецът от Крим си отмъстил заради тормоз и унижения от съучениците си

18-годишният Владислав Росляков, който уби най-малко 20 души и самият той загина при нападението в кримско училище, е споделял планове за отмъщение заради тормоз, съобщи бившата му приятелка в руски медии.

„Той ми сподели, че е загубил доверието си в хората, вследствие на унижения от съучениците си, че не е като всички останали. Владислав винаги ми разказваше за честите си битки с хората около него“. Това разказа 15-годишната Злата по телевизия РТ.

18-годишният й приятел е говорил за отмъщение заради това насилие, съобщава Злата.

Той не искаше повече да живее заради униженията, каза момичето, което е скъсало с Росляков малко преди убийствата. Тя сподели, че е бил любител на оръжията, а любимият му тип нож бил „пеперудата“.

Въпреки това Злата го описва и като добър човек.

„Когато започнахме да излизаме, всичко беше наред. Той беше добър и внимателен, помагаше ми когато нещата отиваха на зле. Съжалявам за хората, които е застрелял и много съжалявам, че се самоуби. Той беше много добър приятел“, казва Злата.

Руските следователи и жителите на полуострова се опитват да разберат какво е мотивирало убиеца и как е успял да подготви масовото убийство.

Според президента Владимир Путин заяви, че масовото убийство в Крим е резултат от „глобализацията и продължаването на една американска тенденция“.

„Това е резултат на глобализацията. В социалните мрежи, в интернет ние виждаме, че има цяла една общност, която е била създадена. Всичко започва с трагичните събития в училища в САЩ“, каза Путин на форум в Сочи.

„Ние не създаваме здраво съдържание (в интернет) за младите хора, което води до трагедии от този род“, каза руският президент