Eто кой е стрелецът от Флорида- той е имал психични проблеми (ВИДЕО, СНИМКИ)

Разкрита е самоличността на заподозрения за стрелбата в училище във Флорида. При инцидента има 17 потвърдени жертви, като засега полицията е идентифицирала 12 от тях. Още 15 човека са в болници с различни рани, като състоянието на петима е тежко.

Името на убиеца е Никълас Круз, бивш възпитаник на гимназията, изключен заради дисциплинарни порвинения.

Според информациите, той е имал психични проблеми, но не е посещавал клиниката, където се е лекувал от повече от година. „Не е като да нямаше притеснения за него. Учителите опитват да намерят път към всички деца, но с него не успяха“, каза кметът на Броуърд каунти Бийм Фър пред CNN.

Медиите разпостраниха кадри на задържането на стрелеца.

Младежът е бил е изгонен от училището, и живел сам ,без наздзор. Родителите му починали, загубил майка си през 2017 г., когато починала от грип. Имал
психологични проблеми, но не му е било обърнато внимание. Купил
си съвсем законно оръжие, макар че няма навършени 21 г.

 Според шерифа Скот Израел Круз е бил изключен от училището Марджъри Стоунман Дъглас заради дисциплинарни проблеми. „Много хора говореха, че той може да направи нещо подобно. Всички деца се шегуваха… казваха, че той е откачил в училище. Е, май всички бяха прави. Това е лудост“, каза ученик от училището пред CNN.

Според друг ученик Круз е поствал за убийства на животни в социалните медии, а също така е коментирал различни оръжия и как тренира с тях.

Позовавайки се на свои източници, американската телевизия CNN обяви пък, че младежът е стрелял с полуавтоматична карабина AR-15 – най-разпространеното оръжие за „цивилна“ употреба в САЩ и най-често използваната пушка за масови убийства в страната. В себе си Круз е носил няколко пълнителя.

Това е 18-тата поред престрелка в училище в САЩ от началото на годинат.

- реклама -