Стрелецът от фабриката в Москва не бе открит, може да е избягал през подземен коридор

Стрелецът от фабриката в Москва не бе открит, може да е избягал през подземен коридор

Собственикът на московската сладкарска фабрика „Меншевик“, който по-рано днес откри стрелба във фабриката, убивайки един човек, не бе открит от спецчастите на Росгвардия, които внимателно провериха територията на предприятието.

Според бивша служителка на фабриката между двете 5-етажни гради има подземен коридор и собственикът може да е избягал през него.

Установена е неговата самоличност, казва се Иля Аверянов. На времето е Завършил е физическия факултет на Московския университет, бил е в един курс с олигарха Олег Дерипаска. През 90-те години се залавя с куфарна търговия и внася от Турция дъвки, дрехи и друг ширпотреб. Впоследствие става собственик на фабриката.

Властите твърдят, че той не е напускал територията на фабриката и издирването му продължава

По най-нови, но очевидно все още неокончателни данни Аверянов е действащ директор на фабриката, така поне твърди столичната прокуратура. По-рано бе съобщено, че той бил бивш собственик на фабриката. Имал неизплатени финансови задължения, за тяхното събиране във фабриката се появили съдебни изпълнители, по които той открил огън с огнестрелно оръжие – ловна карабина, която той законно притежавал. Съгласно събраните данни той и друг път стрелял по длъжностни лица, които идвали на проверка във фабриката.

По-рано бе съобщено, че стрелбата във фабриката станала по време на негов спор с ръководството на фабриката, в резултат на което той стрелял по охранител, който починал.

Потвърдиха се опроверганите съобщения за наличието на заложници и трима ранени по време на инцидента – такива не е имало при инцидента .

- реклама -