летище
сн. БГНЕС

Стрелбата в метрото е извършена със законно притежаван „Макаров“, мъжът е бил охранител – СНИМКИ

Инцидент с фатален край се разигра днес в столичното метрото, жена е в критично състояние – с огнестрелни рани в главата и корема. Мъжът, участвал в стрелбата, е починал.

Инцидентът се случва минути след 14 часа. Двама души са открити в безпомощно състояние във влак на метростанция летище София. До мъжа е намерен пистолет – законно притежаван „Макаров“.

„Телата са открити от машиниста при обръщането на влака, но той не е станал свидетел на самата стрелба“, съобщи градския прокурор на София Илиана Кирилова на брифинг пред метростанцията.

сн. БГНЕС

По първоначални данни става дума за убийство и самоубийство при битов скандал.

Вече е установена самоличността на мъжа и жената, но предстои да бъдат уведомени близките им, които ще бъдат повикани за разпознаване. По данни на разследващите мъжът е роден през 1958 година и последният му трудов договор е към охранителна фирма. Годината на раждане на жената е 1965-та, като за момента от прокуратурата не пожелаха да кажа от уважение към близките им в какви точно отношения са били двамата. Също така се проверява дали като се има в предвид посоката, към която е пътувало метрото дали някой от тях не е имал билет за предстоящ полет.

сн. БГНЕС

„Ще стане ясно дали двамата са имали връзка помежду си, дали са били в брачни отношения един с друг, или имат ли брак с други лица. Знаем, че са живели в София, нямат криминални регистрации. По камерите ще видим къде са се качили в метрото и дали са били заедно или поотделно“, обясни още Кирилова.

По думите й има свидетели, които не са видели пряката стрелба, но са забелязали мъжа и жената. Предстои те да бъдат разпитани.

Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска поясни, че сигналът към тях е получен в 14.24 часа. Към летището са изпратени общо 3 реанимационни линейки. На място екипът е установил починал мъж и жена в много тежко състояние. Тя е транспортирана към болница „Света Анна“, където се борят за живота ѝ.

сн. БГНЕС

Според разследващите мъжът е стрелял по жената и след това се е самоубил.

Директорът на „Света Анна“ д-р Славчо Близнаков съобщи, че жената е с 3 огнестрелни рани, приета е в кома. Тя е била интубирана още от екипа на „Спешна помощ“. „Има реална опасност за живота ѝ вследствие на няколко огнестрелни рани, една от които е в главата. Има огнестрелна рана в дясната гръдна половина и огнестрелна рана в корема. Всяка една от тези рани е животозастрашаваща. При нас са извършени реанимационни мероприятия в противошокова зала, извършени са всички диагностични мероприятия и тя в момента е вкарана в операционната зала, където подлежи на коремна операция и на неврохирургична операция“, съобщи Близнаков.

Часове наред на място има много екипи на полицията. Районът е отцепен, влаковете до самото летище – спрени.

сн. БГНЕС

Работата на летището не е засегната. Полетите се изпълняват. Инцидентът се случи на Терминал 2. Заради инцидента метрото от линия 1 се движи до метростанция „Искърско шосе“.

- реклама -