Чикаго

Стрелба в болница в Чикаго – четирима са загинали

Четирима души станаха жертва на стрелба в болница в Чикаго. Според очевидци въоръжен мъж е стрелял няколко пъти по жена на паркинг пред болницата.

Първоначално двамата вървели заедно през паркинга, после мъжът се обърнал и прострелял жената няколко пъти в гърдите. Когато тя паднала на земята, той застанал над нея и продължил да стреля. После мъжът влязъл в болницата и започнал да стреля произволно.

Четирима души били критично ранени, сред които и полицай и лекар от болницата, които по-късно починали от раните си. Накрая стрелецът бил ликвидиран в престрелка с полицията.

Трагедията се е разиграла в болница Мърси, каза говорителят на полицията на Чикаго Антъни Гулиелми.

Причината за трагедията най-вероятно е конфликт на лична основа. По-рано телевизия ABC съобщи, че първата загинала жена е била бивша съпруга на нападателя. Информация за самоличността на нападателя не се съобщава. Според CNN той е бил на около 30 години.

Заради инцидента болницата беше евакуирана частично. В момента правоохранителните органи продължават разследването на територията на здравното заведение.

В Чикаго миналата година бяха регистрирани 675 убийства, което е повече от Ню Йорк и Лос Анджелис взети заедно. Бяха отчетени и 2786 стрелби, припомня Франс прес.

От началото на годината в САЩ е имало 314 масови стрелби. За такива се приемат стрелби, при които са били засегнати най-малко 4 души.

- реклама -