Хиляди хора в редица градове в САЩ участваха в протести срещу произвола на полицията Хиляди хора излязоха отново по улиците на няколко градове в САЩ в знак на протест срещу жестокостта на служители на правоприлагащите органи срещу хора с афроамерикански произход, съобщи ТАСС. В Атланта демонстранти се събраха за пети пореден път вечерта в централната част на града, блокираха магистрали, демонстрираха по улиците на мегаполиса. Шествието им завърши пред портите на губернатора на щата Джорджия Нил Натан с искания за прекратяване на убийствата на афроамериканци от служителите на реда. В Чикаго стотици протестиращи също извършиха поход срещу неоправдано насилие, до което все по-често прибягва полицията. Протести също са проведени в различни градове в щатите Тенеси, Колорадо, Кентъки, Луизиана, Минесота и на други места

Стрелба по протестиращи в Балтимор

Неизвестен откри стрелба по протестиращи в Балтимор. Ранени са четири жени и един мъж.

Пострадалите участвали в малка протестна демострация срещу насилието по улиците.

Ранените са в болница, без опасност за живота.

За момента не са установени нито мотивите, нито заподозрени за нея. Демонстрацията била за убития в неделя в Балтимор 24-годишен чернокож младеж и била организирана от близките му.

Балтимор се намира на час път от столицата Вашингтон. В града с население 662 000 души миналата година са извършени 344 убийства, като 301 – с огнестрелно оръжие.

Хиляди хора отново протестираха срещу полицейския произвол в няколко града на САЩ.

- реклама -