стрелба Дуйсбург Нотър Дам Букурещ Сърбия дрога

Стрелба на турнир за видеоигри в САЩ, трима са убити

Стрелба по време на турнир за видеоигри в центъра на Джаксънвил, Флорида. Трима са убити, 11 са ранените. Сред загиналите е и стрелецът, съобщи местната полиция.

Заподозреният е идентифициран като 24-годишният Дейвид Кац от Балтимор, който е бил във Флорида специално за участието в турнира.

Той е починал на мястото, по думите на шериф Майк Уилямс. Полицията не издирва други заподозрени.

Свидетел на ситуацията твърди, че загубил играч си изпуснал нервите и започнал да стреля безразборно по хората. Полицията все още не е потвърдила възможния мотив за престъплението. Някои от ранените са получили своите наранявания в блъсканицата, тъй като много от участниците в турнира изпаднали в паника от стрелбата и опитали да си проправят път с всички сили.

Засега инцидентът се разследва като престъпно деяние, а не като акт на тероризъм, заявиха от полицията в Джаксънвил. Офисът на ФБР в Джаксънвил обаче е включил свой екип в разследването.

Президентът Доналд Тръмп е бил информиран за ситуацията, каза прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс. Държавният глава дори е предложил федерална помощ за овладяването на кризата.

- реклама -