Стрелба и ранен полицай при арест във Варна

Стрелба и ранен полицай белязаха арест на 27-годишен рецидивист във Варна. Той е бил задържан, докато се опитвал да отвори паркиран автомобил във Варна. При пристигането на мястото органите на реда установили, че мъжът е видимо под влияние на упойващи вещества. Стигнало се до произвеждане на изстрели и схватка. Единият полицай е със спукана дясна ръка, съобщиха от МВР.

По първоначална информация мъжът не се подчинил на разпореждането им да остане на място и побягнал. Полицаите използвали електроди, за да задържат нарушителя, но той все пак успял да избяга.

Служителите на реда произвели два предупредителни изстрела със стоп патрони и трети, с който улучили беглеца в областта на коляното и така го забавили.

Стигнало се до използване и на физическа сила. Вследствие на схватката единият полицай е с наранявания, а колегата му е със спукване на дясна ръка. По-късно униформените установили и самоличността на извършителя. Той се оказал жител на Провадия, известен на МВР, осъждан за взломни кражби, наркозависим.

У задържания е намерено пакетче с кристалообразно вещество.

Гонка и среднощен арест във Варна

От два месеца във Варна текат акции срещу местния кримиконтингент. През юли кадри от повален на земята шофьор обиколиха мрежата. Оказва се, че това е част от акцията на МВР срещу пияните и дрогирани шофьори на пътя.

Случаят е от 13 юли, когато на ул. “Дубровник” лек автомобил преминава с висока скорост покрай полицейски служители. Автомобилът навлиза в съседна улица и изключва светлините си. Следва гонка с два екипа на “Пътна полиция”. След като успяват да отклонят водача на лекия автомобил, полицаите правят проверка за алкохол с дрегер. Той отчита 0,51 промила.

Източник: 24 часа

- реклама -